Gothenborg, top accommodations and destinations

— Fri som en fågel

Jag har alltid drömt om att kunna flyga, sväva över landskapen och se landet nedanför mig. Alltid när jag har drömmar om detta vaknar jag och känner mig lättad och fri. Trots detta är jag höjdrädd. Men jag bestämde mig, det bästa sättet att komma över min höjdrädsla är att göra något jag aldrig trodde jag skulle, tandemskärmflygning. Det var faktiskt mycket mindre läskigt än vad jag förväntade mig och jag kände mig fri, det var fridfullt och väldigt tyst faktiskt! Man får ett slags förstående över hur litet allting faktiskt är och att jag kanske inte borde stressa och oroa mig över saker jag inte kan påverka. Jag önskar bara att det hade varat längre, men när ens tid där uppe är beroende på vind och väder är det inte så mycket man göra. Det var fruktansvärt vackert att glida över landskapen och se allting. Man flög tandem tillsammans med en inspektör, så man kände sig väldigt säker under hela resan, de ville verkligen att man skulle ha det roligt. Detta var verkligen ett minne för livet, något jag verkligen skulle rekommendera för de som känner att de vågar!

— Stockholms skärgård, en vacker samling av småöar

Med en samling med mer än 30.000 öar kan man verkligen kalla detta unikt. Detta är inte heller något som bara är till för att uppleva under sommaren, hotell, restauranger och vandrarhem har alla öppet alla säsonger. Nu var vi där under sommaren, men det skadar verkligen inte att påpeka att det går alla säsonger, kan tänka mig att det är riktigt vackert under hösten med alla röda/orangea/röda träd. På vintern med snö och vitt, på våren när allting vaknar till liv igen. Vi bedrog oss till den mellersta delen av skärgården, och njöt av fridfullheten. Med allemansrätten gör det verkligen så att man känner sig en med naturen, det är inte i alla länder man får denna friheten. Vi vandrade runt i naturen, badade på de olika stränderna, grillade korv på kvällen och hade riktigt mysiga sommarkvällar de kvällar det gick, då inte vädret var emot oss. För att sedan övernatta på ett hotel med utsikt över öns hamn. Önskar alla dagar kunde vara som dessa, men man måste tillslut tillbaka till verkligheten!

— — A trip to the Vasa museum.

Naast het Centrum van Stockholm vind je het eiland Djurgarden, de naam Djurgarden is geen toeval. Djurgarden betekend namelijk “de Diergaard”. Dit slaat namelijk op het feit dat Djurgarden vroeger koninklijke jachtgronden waren, door de geschiedenis heen zijn deze jachtgronden ontwikkeld tot een waar nationaal natuurpark. Naast het natuurpark zijn er meerdere musea, een dierentuin en een attractiepark. Openbaar vervoer is ook geen probleem gezien er een museumtram van Normalmstrog langs de verscheidene musea rijd. Ook kun je er gemakkelijk per pont komen. Ikzelf ben met de museumtram naar het Vasa museum geweest. Het gebouw is erg indrukwekkend, het museum bevat een perfect geconserveerd 17e eeuw schip. Het schip zelf is verwerkt in de constructie van het gebouw. De masten van deze 3 master steken namelijk uit het dak. Samen met de moderne architectuur van het gebouw zelf, schept dit een heel interessante vorm. Het schip zelf is ook een machtig gezicht, de masten toren maarliefst 50 meter hoog. Gecombineerd met het complexe houtwerk is het een erg indrukwekkend aanzicht!